Teodorovici: Dacă blocajul legat de buget va continua, vom căuta pârghii pentru deblocare

În cazul în care blocajul legat de buget va continua, vor fi căutate pârghii pentru deblocarea situaţiei, cum ar fi o rezoluţie a primarilor care va fi emisă joi şi prin care aceştia solicită promulgarea, a declarat miercuri, la Antena 3, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

290 afișări
Imaginea articolului Teodorovici: Dacă blocajul legat de buget va continua, vom căuta pârghii pentru deblocare

Teodorovici: Dacă blocajul legat de buget va continua, vom căuta pârghii pentru deblocare

„Sper că preşedintele Iohannis va aproba”, a spus Teodorovici. „A fost o mare bătaie de joc dorinţa de a lupta pe buget”, a adăugat ministrul.

Teodorovici s-a declarat încrezător în realizarea creşterii economice de 5,5% prevăzută în proiectul de buget, adăugând că din 2016 şi până în 2019 creşterea PIB este de peste 33%, de la 765 de miliarde de lei la 1022 miliarde lei.

Ministrul a anunţat şi demararea lucrărilor de investiţii, printre care spitalele regionale din Constanţa şi Craiova sau proiectele de infrastructură. Pentru sănătate bugetul prevede în plus 7,3 miliarde de lei, pentru educaţie 9,9 miliarde de lei, pentru investiţii 15,7 miliarde lei iar pentru transporturi 6,9 miliarde lei în plus. „Este greu de crezut că vor putea fi cheltuiţi atâţia bani într-un an”, a spus ministrul.

Teodorovici a spus că speră şi la un răspuns pozitiv în privinţa perspectivei de rating a agenţiei Standard & Poor’s. Agenţia de rating Standard & Poor's şi-a menţinut, în urmă cu două săptămâni, la „BBB- / A-3” ratingul pentru datoria suverană a României în monedă străină şi locală. Perspectiva a fost atacată de către Guvernul României, iar un răspuns la apel va fi dat în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici