Terenuri de peste 100 milioane euro, de vânzare, în Bucureşti

Pe piaţa din Bucureşti au apărut în ultimele luni la vânzare câteva terenuri cu valori de peste 100 de milioane de euro, dar niciunul dintre ele nu a fost tranzacţionat până acum.

73 afișări
Imaginea articolului Terenuri de peste 100 milioane euro, de vânzare, în Bucureşti

Terenuri de peste 100 milioane euro, de vânzare, în Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"S-au lansat câteva oferte mari pe piaţă. Terenuri foarte mari, cu valori foarte mari, de peste 100 de milioane. Există, însă, dubii asupra capacităţii de absorbţie a unor viitoare proiecte mari, care să totalizeze câteva mii de locuinţe", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Atila Pelli, directorul Departamentului Terenuri în cadrul Colliers.

Pelli a precizat că cea mai mare tranzacţie cu un teren realizată vreodată în România a fost de 90 de milioane de euro.

El amai spus că recenta criză economică din Statele Unite a afectat România din punct de vedere al accesului companiilor la finanţare, motiv pentru care dezvoltatorii sunt mult mai precauţi comparativ cu anii trecuţi şi se concentrează pe locaţiile centrale.

"Preţurile terenurilor au atins niveluri care afectează marjele de profitabilitate ale dezvoltatorilor şi investitorilor. Cererea va continua să fie mai mare decât oferta, însă dezvoltatorii vor căuta să diminueze riscurile prin crearea de parteneriate la cumpărare", a afirmat oficialul Colliers.

El a mai spus că în prima parte a acestui an preţurile terenurilor au stagnat în majoritatea zonelor din Bucureşti, cu excepţia celor din centrul oraşului, dar că se aşteaptă o creştere cu 10 - 20% a preţurilor în a doua jumătate a anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici