Termenele pentru solicitarea subvenţiei la motorină şi plata primelor de asigurare au fost extinse

Termenul pentru depunerea cererilor de către fermierii care solicită subvenţii pentru motorină şi cel pentru plata primelor de asigurare au fost prelungite de Guvern până la 15 martie, a anunţat, miercuri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la finalul şedinţei Executivului.

169 afișări
Imaginea articolului Termenele pentru solicitarea subvenţiei la motorină şi plata primelor de asigurare au fost extinse

Termenele pentru solicitarea subvenţiei la motorină şi plata primelor de asigurare au fost extinse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Schema pentru ajutorul de stat cu privire la motorina folosită în agricultură, introdusă începând cu trimestrul patru din 2013 - având în vedere vremea pe care am avut-o în acea perioadă şi primele zile din 2014, foarte mulţi fermieri nu au putut să depună cereri, ca atare am considerat că este necesar ca, odată cu publicarea acestei hotărâri de guvern în Monitorul Oficial, să înceapă o nouă sesiune de primire de cereri, până pe 15 martie 2014", a spus Constantin.

El a precizat că decizia luată de Executiv survine solicitării făcute de fermieri, precum şi faptului că ministerul de resort mai are sume neutilizate pe parcursul anului trecut.

Ministrul Agriculturii a anunţat că, pentru anul în curs, au fost alocate 493 de milioane de lei pentru continuarea acestei scheme de ajutor de stat prin care este subvenţionată motorina folosită în cultivarea terenurilor agricole.

De asemenea, Guvernul a prelungit plata primelor de asigurare tot până la 15 martie, fiind lansată o nouă sesiune de deschidere de proiecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici