Termocentrala Mintia are un nou proprietar. Tranzacţia în valoare de peste 91 de milioane de euro a fost realizată în două etape

Termocentrala Mintia are începând de marţi un nou proprietar. Tranzacţia începută în vară s-a finalizat după ce compania Mass Global Energy a achitat suma de bani stabilită prin contract.

7803 afișări
Imaginea articolului Termocentrala Mintia are un nou proprietar. Tranzacţia în valoare de peste 91 de milioane de euro a fost realizată în două etape

Termocentrala a aparţinut Complexului Energetic Hunedoara SA şi a fost valorificată prin licitaţie publică.

Tranzacţia în valoare totală de peste 91 de milioane de euro a fost realizată în două etape. În luna august, noul proprietar a achitat 10 milioane de euro, iar marţi, acesta a plătit şi diferenţa de 81 de milioane de euro.

Ministerul Energiei a impus, în calitate de acţionar, o serie de condiţii noului proprietar. Până la finalul anului 2026, acesta trebuie să finalizeze o nouă unitate cu o putere instalată de minimum 1.290 MW, din care minimum 800 MW în bandă pe gaz şi energie regenerabilă. .

Practic, Termocentrala va trece printr-un proces de dezvoltare, ce implică investiţii de peste un miliard de euro şi apariţia unor noi locuri de muncă.

„Ne bucurăm că tranzacţia a fost realizată la timp şi astfel, Termocentrala Mintia, un activ de importanţă strategică pentru România, va rămâne pe harta energetică a ţării noastre şi va fi dezvoltată în continuare pentru a avea o capacitate de producţie mai mare. În următorii ani, termocentrala va trece printr-un proces amplu de dezvoltare ce implică investiţii de peste 1 miliard de euro, locuri noi de muncă pentru locuitorii din zonă şi o producţie de cel puţin 1.290 MW”, a declarat Emil Gros, asociat coordonator al Expert Insolvenţă SPRL, administratorul judiciar al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA.

CNTEE Transelectrica SA şi SNTGN Transgaz SA au acordat avizele şi autorizaţiile necesare pentru demararea investiţiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici