Tesla a depăşit General Motors şi devine cea mai valoroasă companie auto americană

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto americană în funcţie de capitalizarea bursieră, întrecând compania General Motors, transmite Reuters.

1337 afișări
Imaginea articolului Tesla a depăşit General Motors şi devine cea mai valoroasă companie auto americană

Mai tare decât General Motors. Tesla e cea mai valoroasă companie americană. A întrecut toate aşteptările

Tesla a înregistrat un avans de 17% al acţiunilor, consemnat după raportarea unui profit în trimestrul al treilea peste aşteptărie analiştilor.

Preţul acţiunilor Tesla a atins 298 de dolari pe unitate, conferind producătorului de automobile electrice o capitalizare de 53 de miliarde de dolari, peste capitalizarea de 51 de miliarde de dolari a General Motors. Tesla a mai fost cea mai valoroasă companie auto din Statele Unite în funcţie de capitalizare, dar acţiunile General Motors au crescut semnificativ în ultima perioadă.

Pe parcursul tranzacţiilor, acţiunile au crescut cu până la 21%, iar preţul acestora a depăşit 300 de dolari pentru prima oară după 1 martie.

Tesla a anunţat, miercuri seara, că a obţinut profit în trimestrul al treilea, datorită eficienţei operaţionale şi a reducerii costurilor de producţie şi materiale. Tesla a livrat 97.000 de vehicule în trimestrul al treilea, cu numai 2% mai multe faţă de trimestrul anterior.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici