Tesla a deschis prima staţie de tip "Supercharger" din Bucureşti. Gigantul pregăteşte staţii şi în alte două oraşe din ţară

  • Veşti bune pentru şoferii de maşini electrice din România.
  • Tesla a lansat a doua staţie de tip "Supercharger" din România.
  • În 2020, peste 2.000 de autoturisme electrice au fost înmatriculate în România.
  • Tesla Bucharest Supercharger este a doua staţie de acest fel din România, după cea de la Timişoara. Noua staţie a fost amplasată în parcarea subterană a Promenada Mall.
7898 afișări
Imaginea articolului Tesla a deschis prima staţie de tip "Supercharger" din Bucureşti. Gigantul pregăteşte staţii şi în alte două oraşe din ţară

Tesla a deschis prima staţie de tip "Supercharger" din Bucureşti. Gigantul pregăteşte staţii şi în alte două oraşe din ţară

Tesla a anunţat pe site-ul său deschiderea celei de-a doua staţii de încărcare Supercharger din România. Precum staţia de la Timişoara, noua staţie Supercharger de la Bucureşti va avea şase fluxuri de încărcare cu o capacitate maximă de încărcare de 250 kW.

Noua staţia de încărcare este funcţională 24 de ore din 24, în toate zilele săptămânii.

Conform site-lui Tesla, compania va mai lansa două staţii în România în viitorul apropriat la Piteşti şi la Sibiu.

Jumătate dintre români şi-ar dori să treacă la o maşină hibrid în viitor, iar un sfert la o maşină electrică. Însă România nu este pregătită cu infrastructura necesară, după cum arată studiul Reveal Marketing Research despre percepţia cetăţenilor faţă de utilizarea acestor vehicule.

Conform rezultatelor studiului, jumătate dintre români (51%) declară că ar lua în considerare să achiziţioneze o maşină hibrid, iar 28% îşi exprimă dorinţa de a trece la cea electrică. Totuşi, 85% dintre români consideră că România nu este pregătită ca infrastructură pentru şoferii maşinilor electrice. Doar 21% dintre oameni declară că vor rămâne mereu la maşina pe diesel sau benzină, mai arată studiul.

Principalul beneficiu al maşinilor electrice este diminuarea poluării, menţionat de 73% dintre români, urmat de eficienţa din punct de vedere al costurilor menţionată de 17% dintre oameni. Caracterul modern şi inovativ este mai puţin important pentru români, astfel că doar 9% dintre ei îl consideră drept un beneficiu.

În ceea ce priveşte orizontul de timp, 58% dintre români cred că vor face tranziţia la o maşină mai prietenoasă cu mediul în următorii 3 sau 5 ani.

Înmatriculări de maşini electrice în România:

  • Înmatriculări 2020: 2.111 (electrice), 796 (plug-in), 4.438 (hibride)
  • Înmatriculări 2019: 1.322 (electrice), 347 (plug-in), 4.367 (hibride)
  • Înmatriculări maşini electrice 2020: Renault (562), Volkswagen (375), Skoda (346), Hyndai (220)
  • Înmatriculări maşini electrice 2020: BMW (102), Smart (83), Nissan (82), Tesla (56)

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici