Testele COVID 19 au devenit o adevărată industrie. Cât au încasat doar într-o lună clinicile şi spitalele

  • Românii au făcut 192.000 de teste la cerere pentru a afla dacă au sau nu COVID-19
  • Atât unităţile private, cât şi cele de stat oferă posibilitatea de testare pacienţilor
  • Vacanţele în Grecia au mărit procentul celor care fac testul la cerere, până la 12%
9239 afișări
Imaginea articolului Testele COVID 19 au devenit o adevărată industrie. Cât au încasat doar într-o lună clinicile şi spitalele

Sursa FOTO: Profimedia

Pandemia de COVID 19 a lansat o nouă industrie pe piaţa serviciilor medicale, cea a testelor pentru COVID. Diferenţa faţă de alte analize constă în faptul că aceste teste sunt parte a unui plan la nivel de guvern şi sunt obligatorii pentru anumite categorii de persoane. În plus, nu sunt deloc ieftine.
 
De la 15 mai de când Guvernul a anunţat că se anulează starea de urgenţă, 192.000 de români au făcut acest test, oferit atît de instituţiile private, la început, cât şi de spitalele de stat, conform datelor prezentate de zf.ro.
La un preţ mediu de 300 de lei, pacienţii români au scos din buzunar din 23 iulie până în prezent 57,7 milioane de lei, adică aproximativ 12 milioane de euro.
 
Testarea a devenit o necesitate pentru autorităţi, în încercarea de a determina numărul de persoane infectate cât şi pentru cei care au dorit să plece în vacanţă sau la muncă în ţări precum Grecia sau Austria care au impus obligativitatea acestui test.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici