The Economist corectează un articol despre o presupusă negociere a României cu FMI

Publicaţia The Economist a corectat un articol din luna octombrie şi a scos România, Bulgaria şi Letonia de pe lista statelor care negociază cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) obţinerea de împrumuturi, după ce toate cele trei ţări au negat existenţa unor astfel de discuţii.

23 afișări
Imaginea articolului The Economist corectează un articol despre o presupusă negociere a României cu FMI

The Economist corectează un articol despre o presupusă negociere a României cu FMI

"Am publicat într-un articol de săptămâna trecută ( 23 octombrie - n.r.) o listă a statelor despre care am susţinut că poartă negocieri cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Letonia a arătat că nu se află în discuţii cu instituţia. România şi Bulgaria au negat orice intenţie de a se împrumuta de la FMI. Scuzele noastre. Acest articol a fost schimbat în varianta online", potrivit unui anunţ postat la 30 octombrie pe site-ului The Economist.

Doar Pakistanul, Ucraina şi Ungaria au confirmat că sunt în negocieri cu FMI în legătură cu un posibil sprijin financiar, în timp ce Belarus a cerut iniţierea unor discuţii. FMI a arătat că poartă negocieri cu Serbia dinainte de începerea crizei, menţionează publicaţia britanică.

"Regretăm aceste erori, care au fost corectate pe 24 octombrie 2008", se mai spune după articolul corectat.

FMI a negat, într-un comunicat difuzat pe 28 octombrie, informaţiile publicate de The Economist, arătând că instituţia internaţională nu a avut discuţii cu autorităţile române privind acordarea unui sprijin financiar, deşi păstrează dialogul strâns cu oficialii de la Bucureşti în legătură cu politicile economice.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi cei ai BNR au declarat că nu au existat astfel de discuţii, precizând că România nu are nevoie de un împrumut de la FMI întrucât nu există probleme de finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici