ThyssenKrupp va extinde orele de lucru ale angajaţilor

Grupul ThyssenKrupp intenţionează să extindă, începând de luna aceasta, programul de muncă al angajaţilor, după ce îl redusese ca urmare a crizei, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru săptămânalul german Euro am Sonntag.

28 afișări
Imaginea articolului ThyssenKrupp va extinde orele de lucru ale angajaţilor

ThyssenKrupp va extinde orele de lucru ale angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anticipăm că lucrul cu normă redusă va scădea cu circa 30% în septembrie. Am trecut de cel mai dificil moment în zona oţelului inoxidabil. În plus, vedem o revenire a industriei siderurgice în general. Rămâne de văzut dacă acest trend este unul sustenabil", a declarat reprezentantul ThyssenKrupp Alexander Wilke.

La finele lunii iunie, 46.000 de angajaţi ThyssenKrupp erau afectaţi de reducerea programului de lucru, dintre care 30.000 în Germania.

Grupul a lansat un program amplu de reduceri de cheltuieli în urma crizei mondiale şi a renunţat la 11.000 din cei 180.000 de angajaţi în primele nouă luni ale anului fiscal 2008-2009, care se va încheia la 30 septembrie.

ThyssenKrupp, cel mai mare grup siderurgic din Germania şi primul producător european de inox, estimează o pierdere înainte de taxe de ordinul câtorva sute de milioane de euro pentru anul fiscal 2008-2009.

Grupul a înregistrat o pierdere netă de 800 milioane euro în primele nouă luni ale anului fiscal în curs.

ThyssenKrupp este prezent şi în România, prin toate cele cinci divizii, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici