Top Forbes România: Dinu Patriciu, Ioan Neculae şi Ion Ţiriac, pe primele trei locuri

Oamenii de afaceri Dinu Patriciu, Ioan Neculae şi Ion Ţiriac ocupă primele trei locuri în prima ediţie a Topului Forbes România, cu averi de 2,2 miliarde euro, 1,2 miliarde euro, respectiv 850-900 milioane euro.

2035 afișări
Imaginea articolului Top Forbes România: Dinu Patriciu, Ioan Neculae şi Ion Ţiriac, pe primele trei locuri

Top Forbes România: Dinu Patriciu, Ioan Neculae şi Ion Ţiriac, pe primele trei locuri (Imagine: Mediafax Foto)

Locul al patrulea în top este ocupat de Gabriel Popoviciu, cu o avere estimată la 600-650 milioane euro, urmat de fraţii Emil şi Marius Cristescu, cu 600 milioane euro.

Pe locul 6 se situează Radu Dimofte, partenerul de afaceri al lui Gabriel Popoviciu, cu 450 milioane euro, urmat de Veronica Drăgan, soţia lui Iosif Constantin Drăgan, a cărei avere este estimată 420-450 milioane euro.

Fraţii Micula ocupă locul 8, cu 400-450 milioane euro, la fel ca averea estimată pentru Sorin Ovidiu Vântu.

Locul 10 în top este ocupat de Gabriel Comănescu, cu 420 milioane euro.

Gigi Becali ocupă abia locul 27, cu o avere de 200 milioane euro.

Potrivit Forbes, cei mai mari cinci perdanţi ai acestui an au fost Gigi Becali, a cărui avere a scăzut cu 525 milioane de euro, la 200 milioane de euro, Zoltan Teszari, cu o suma mai redusă cu 500 milioane euro, Sorin Ovidiu Vântu, care figurează cu o diferenţă de 425 milioane de euro, la fel ca soţii Rapotan, urmaţi de Veronica Drăgan, cu o pierdere de 365 milioane de euro.

Pe primul loc în topul creşterilor faţă de anul trecut se află Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, a cărui avere s-a majorat cu 625 milioane de euro, urmat de Gabriel Popoviciu, cu o creştere de 325 milioane euro, Dinu Patriciu (250 milioane euro), Gabriel Comănescu (230 milioane euro) şi Aurel Muntean (175 milioane euro).

Averea celor mai bogaţi 500 de români a scăzut cu 25% faţă de anul trecut, de la 39 de miliarde de euro la 29 miliarde de euro, potrivit primei ediţii a topului Forbes România.

Din cei 500 de milionari Forbes, 314 au înregistrat pierderi în ultimul an şi 86 dintre ei au profitat de criză.

Bucureştiul concentrează aproape jumătate din milionari, respectiv 218 persoane.

Averea cumulată a oamenilor de afaceri din Capitală este de 17,2 miliarde de euro, în scădere cu 28% faţă de anul trecut.

După Bucureşti, cea mai bogată zonă este Transilvania, cu 100 de milionari, de trei ori mai puţini ca anul trecut. Aceştia deţin averi totale de 3,7 miliarde de euro.

Cei 37 de moldoveni prezenţi în clasament însumează o avere de 2,2 miliarde de euro.

Muntenia are 39 de milionari, cu o avere de 1,1 miliarde de euro, iar Banatul 20 de persoane, care cumulează o avere de un miliard de euro.

Cele 31 de persoane din Dobrogea prezente în top adună o avere de 1,5 miliarde de euro, cu 300 de milioane de euro mai mult decât cei 13 afacerişti milionari din Crişana.

Clasamentul este editat de Adevărul Holding, controlat de Dinu Patriciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici