- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.06.2018, 15:17)
- Bianca Ciocotisan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul celor mai bune companii şi aeroporturi din lume: Wizz Air, Tarom şi Ryanair, companiile cu cele mai mici întârzieri din România
Wizz Air, Tarom şi Ryanair sunt companiile cu cele mai mici întârzieri din România, arată clasamentul anual al celor mai bune companii şi aeroporturi la nivel global, realizat de AirHelp şi publicat marţi, iar Aeroportul Otopeni este singurul aeroport românesc din top, aflat pe poziţia 116 din 141.
Urmărește
2022 afișări
Topul celor mai bune companii şi aeroporturi din lume: Wizz Air, Tarom şi Ryanair, companiile cu cele mai mici întârzieri din România
AirHelp, companie specializată în obţinerea compensaţiilor pentru zboruri întârziate, anulate sau suprarezervate, a publicat clasamentul anual al celor mai bune companii aeriene şi aeroporturi la nivel global (AirHelp Score). Documentul arată că Wizz Air, Tarom şi Ryanair sunt cele mai bune companii aeriene din România, iar Aeroportul Otopeni este singurul în topul mondial.
„Prin AirHelp Score, cea mai completă şi precisă evaluare de pe piaţă, au fost analizate 72 de companii aeriene şi 141 de aeroporturi, din întreaga lume, după trei criterii importante: punctualitatea (sosiri şi plecări la timp), calitatea serviciilor companiei la bordul aeronavei şi pe aeroport şi procesarea cererilor de compensaţie pentru zboruri întârziate, respectiv experienţa pasagerilor pe aeroport”, spun reprezentanţii AirHelp.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Studiul arată că în perioada analizată, în medie, 17,22% dintre cursele Wizz Air au avut întârzieri (0,58% dintre curse au avut întârzieri mai mari de trei ore), în cazul Ryanair procentajul fiind, în medie, de 18,01% (0,77% mai mult de trei ore), iar în ceea ce priveşte compania românească Tarom, în medie, 29,33% dintre curse au fost întârziate (0,92% mai mult de trei ore). Rutele Tarom cu cele mai multe probleme au fost Londra-Bucureşti, Alicante-Bucureşti, Iaşi-Madrid şi Nisa-Bucureşti.
„Wizz Air, a înregistrat cel mai bun punctaj la toate criteriile de evaluare. La nivel global, Wizz Air se clasează pe locul 13, înaintea unor companii ca Turkish Airlines (locul 15), Emirates (locul 16) sau British Airways (locul 21)”, arată un comunicat al AirHelp.
Clasamentul AirHelp mai arată că Tarom a înregistrat un scor de 7,31, aflându-se pe locul 49 din 72 în clasamentul mondial, dar înaintea unor companii ca Thomas Cook Airlines, Aeroflot Russian Airlines sau Tap Portugal.
Clasamentul pe România este completat de Ryanair, care la nivel mondial se află la coada listei, numărându-se printre cele mai slabe companii aeriene din Europa, alături de Iberia şi Easyjet.
„În urma evaluării celor 72 de companii aeriene din întreaga lume, Qatar Airways se clasează pe primul loc, fiind urmată de Lufthansa şi Etihad Airways. Clasamentul este completat, în ordinea crescătoare a întârzierilor, de companiile Singapore Airlines, South African Airways, Austrian Airlines, Aegean Airlines, Qantas, Air Malta şi Virgin Atlantic. Patru dintre acestea (Austrian Airlines, Aegean Airlines, Air Malta şi Virgin Atlantic) sunt companii europene”, potrivit studiului.
AirHelp precizează că la polul opus, pe ultimele cinci locuri, se află Air Mauritius, EasyJet (Marea Britanie), Pakistan International Airlines, Royal Jordanian Airlines şi WOW Air (Islanda).
În privinţa topului celor mai bune aeroporturi din lume, Henri Coandă se află pe locul 116 din 141.
„Totodată, AirHelp a evaluat numeroase aeroporturi de pe toate continentente, luând în calcul punctualitatea zborurilor, calitatea serviciilor şi experienţa pasagerilor în terminale, iar cel mai bun aeroport din lume, cu un punctaj de 8,77, este Aeroportul Internaţional Hamad din Doha, Qatar, urmat de Aeroportul Internaţional Atena (scor 8,69) şi Aeroportul Haneda din Tokyo, Japonia (scor 8,63), iar Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Bucureşti este singurul aeroport românesc prezent în clasamentul mondial AirHelp, situat pe locul 116 din 141”, spun iniţiatorii studiului.
Reprezentanţii AirlHelp precizează că perioada luată în calcul pentru analiză a fost 22 decembrie 2017 - 20 martie 2018, iar în cazul clasamentului pentru companiile aeriene, AirHelp a ţinut cont de întârzierile şi anulările curselor aeriene, dar şi de recenziile pasagerilor.
„Punctualitatea zborurilor a însemnat 33,33% din totalul scorului (numărul de zboruri care au ajuns la timp din totalul de zboruri efectuate), la fel şi calitatea serviciilor oferite, respectiv procesarea cererilor de despăgubire (cât de cooperantă este o companie aeriană, cât de rapid procesează o cerere şi cât de rapid este despăgubit pasagerul)”, arată comunicatul AirlHelp.
În cazul aeroporturilor, punctualitatea zborurilor şi calitatea serviciilor oferite a însemnat fiecare câte 45% din scorul total, în timp ce recenziile din social media ale pasagerilor, doar 10%.
AirHelp ajută pasagerii să obţină compensaţii de până la 600 de euro, în cazul în care zborul a fost anulat sau a avut o întârziere de cel puţin trei ore din motive care ţin de compania aeriană, inclusiv greve spontane ale echipajului, suma exactă fiind calculată în funcţie de distanţa zborului. Pasagerii pot aplica retroactiv pentru despăgubire, până la trei ani după data la care zborul lor a fost afectat.
Citeşte şi: Mitul lui Sisif capătă sens în România
Citeşte şi: Cât de bogaţi suntem. Românii au o avere de 400 miliarde euro, care este maximul ultimilor nouă ani
Citeşte şi: Investiţie strategică de la Google pe piaţa asiatică. Sunt în joc 550 de milioane de dolari
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Mitul lui Sisif capătă sens în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe