Topul celor mai "scumpe" acţiuni cotate la Bursă

Topul celor mai ”scumpe„ acţiuni cotate la Bursă este condus de Transgaz (TGN), Erste Group Bank (EBS), Conpet Ploieşti (COTE), în timp ce în clasamentul celui mai mare randament plătit brut se găsesc Romgaz 11,5%, COTE cu 10,6% şi TGN cu 10,26%.

1208 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai "scumpe" acţiuni cotate la Bursă

Topul celor mai "scumpe" acţiuni cotate la Bursă

Astfel, un titlu Transgaz "costă" 268 lei, Erste Bank 103,5 lei, iar Conpet 67 de lei.

Per total, între primele zece acţiuni cotate sunt cinci companii care activează în energie, iar trei dintre ele plătesc dividende cu randamente chiar şi de două cifre.

Multe firme din energie se găsesc în top 10 cele mai scumpe acţiuni pentru că astfel de companii şi în general cele care nu au avut acţionariat dispersat au realizat consolidarea numărului de acţiuni, pentru a nu lăsat valoarea nominală mult subunitară.

Acţiunile Erste Bank Group (EBS), acţionarul BCR, cea mai mare bancă din România, ocupă poziţia secundă în clasamentul celor mai scumpe acţiuni, cu un preţ de 103 lei/unitate. Piaţa principală pentru acţiunile EBS este bursa din Viena, acestea fiind cotate şi pe bursa de la Bucureşti începând din 2008.

Topul celor mai scumpe zece acţiuni este continuat de NEPI, Conted Dorohoi, Transilvania Construcţii, Transelectrica, Bursa de Valori Bucureşti, Romgaz şi Soceitatea Energetică Electrica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici