Topul celor mai scumpe locuinţe vândute în anul secetei imobiliare: 300.000 de euro pentru trei camere în Titan

Cea mai scumpă proprietate individuală vândută în ultimul an, prin intermediul reţelei Coldwell Banker Affiliates of Romania, a fost o vilă din zona Călăraşi pentru care s-a plătit 1,5 milioane de euro, informează Gândul.

671 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai scumpe locuinţe vândute în anul secetei imobiliare: 300.000 de euro pentru trei camere în Titan

Topul celor mai scumpe locuinţe vândute în anul secetei imobiliare: 300.000 de euro pentru trei camere în Titan (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Însă cumpărătorul acestei locuinţe nu va locui în ea. "Achiziţia a fost realizată în scop investiţional, proprietatea fiind închiriată", precizează pentru Gândul Victor Zaharia, managing partner Coldwell Banker Opera. El a adăugat că pe piaţa imobilelor de lux preţurile au scăzut cu circa 15% de la începutul anului 2010 şi până în prezent.

"În ultimele luni, piaţa a fost mult mai dinamică, preţurile arătând semne de stabilizare", a mai spus Zaharia.

În ceea ce priveşte apartamentele din blocurile vechi, pentru cea mai scumpă locuinţă vândută în reţeaua de agenţii CENTURY 21 un cumpărător a plătit 113.000 de euro. Este vorba de un apartament cu trei camere, din zona Piaţa Muncii-Decebal.

O sumă mai mare, de 300.000 de euro, a fost oferită în schimbul unei locuinţe, tot de trei camere, însă într-un imobil nou, din cartierul Titan.

"Tranzacţiile de mai sus au fost finalizate în jur de 90 zile. De fapt, cam 15 săptămâni este perioada în care o proprietate, din segmentul rezidenţial de apartamente vechi, se tranzacţionează la valoarea de piaţă, de către un vânzător motivat", a declarat pentru Gândul Cătălin Scripcaru, preşedintele CENTURY 21 Romania.

Datele furnizate de vânzătorii de locuinţe surprind un nou trend care s-a conturat în ultimul an. S-a dublat numărul persoanelor care vor să cumpere o locuinţă în scopul unei investiţii, susţin reprezentanţii Be Igloo, pe baza unei analize realizate pe un eşantion de circa 3.500 de persoane, intervievate în 2010 - 2011 în cadrul unui târg imobiliar anual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici