Topul maşinilor electrice în 2011

O maşina care sa meargă fără benzină sau motorină este visul fiecărui şofer. Şi deşi ani la rând cercetătorii au căutat înlocuitori pentru combustibilii tradiţionali, se pare că varianta cea mai ieftină este energia electrică. Iar vremea în care maşinile cu benzină vor fi înlocuite de cele alimentate “de la priză” pare să fie destul de aproape, în condiţiile în care tot mai mulţi producători auto lansează modele electrice, care concurează între ele.

555 afișări
Imaginea articolului Topul maşinilor electrice în 2011

Topul maşinilor electrice în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Poate că nu sunt la fel de rapide, de ieftine sau de arătoase ca maşinile tradiţionale, dar pot fi o soluţie la scumpirea pe zi ce trece a combustibililor.

Şi chiar dacă sunt mai scumpe decât autoturismele cu benzină, tot mai multe state încurajează prin programe guvernamentale achiziţionarea de maşini electrice.

Este şi cazul României, care propune un fel de program Rabla pentru cumpărarea de autovehicule care funcţionează cu curent electric.

Iată cinci dintre cele mai aşteptate modele electrice ale anului 2011, care ar putea ajunge şi la noi:

1. Chevrolet Volt
2. Nissan Leaf

Citeşte mai multe despre topul maşinilor electrice în 2011 pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici