Toshiba şi NEC discută fuziunea diviziilor de chip-uri

Toshiba şi NEC, doi dintre cei mai mari producători japonezi de electronice, poartă discuţii pentru fuzionarea diviziilor producătoare de chip-uri şi semiconductori, măsură necesară pentru a supravieţui recesiunii mondiale, potrivit unei surse apropiate celor două companii, citată de Reuters.

17 afișări
Imaginea articolului Toshiba şi NEC discută fuziunea diviziilor de chip-uri

Toshiba şi NEC discută fuziunea diviziilor de chip-uri

Producătorii japonezi de chip-uri controlau, în anii '80, peste 80% din piaţa globală de profil, însă criza financiară şi economică a generat pierderi mari în industria de profil şi a afectat capacitatea companiilor nipone de a investi şi a-şi asigura creşterea pe termen lung.

Toshiba se îndreaptă către cea mai mare pierdere anuală din istoria companiei, iar NEC a anunţat că va concedia 20.000 de angajaţi din totalul de 150.000 şi va renunţa la operaţiunile de pe segmentul ecranelor cu cristale lichide, pentru a reduce pierderile.

Astfel, cele două companii discută fuzionarea diviziilor producătoare de chip-uri şi semiconductori, care se confruntă cu probleme grave.

În plus, NEC se află în negocieri similare cu grupul Fujitsu, potrivit unei alte surse.

"Este o uniune a pierzătorilor. Deşi vor exista reduceri de costuri, este improbabil să poată concura cu rivalii internaţionali, chiar şi după fuziune. Industria locală a chip-urilor pare să fie pe marginea prăpastiei", a declarat un analist japonez, referindu-se la informaţiile privind fuziunea NEC cu Toshiba sau Fujitsu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici