Toţi românii care au credite trebuie să semneze până luni noi contracte. Unde trebuie să vă uitaţi în actele adiţionale

La începutul săptămânii viitoare expiră termenul de 90 de zile pe care l-au avut la dispoziţie băncile, IFN-urile şi firmele de leasing pentru a modifica cele 7,7 milioane de contracte, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) 50/2010 privind modificarea acestora, lege publicată în Monitorul Oficial pe 11 iunie şi care a intrat în vigoare pe 21 iunie.

15 afișări
Imaginea articolului Toţi românii care au credite trebuie să semneze până luni noi contracte. Unde trebuie să vă uitaţi în actele adiţionale

Toţi românii care au credite trebuie să semneze până luni noi contracte. Unde trebuie să vă uitaţi în actele adiţionale (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Deşi mai sunt doar câteva zile pentru ca băncile să respecte legea, mulţi clienţi încă nu au fost anunţaţi că trebuie să vină la ghişee să semneze noile documente. Cei care au trecut totuşi pe la ghişee au avut parte, de multe ori, de surprize neplăcute când au citit contractele.

Cele mai mari probleme, de departe, cu actele adiţionale care trebuie semnate şi adăugate la contractele vechi le-au avut cele aproape un milion de persoane, fizice şi juridice, care deţin peste 1,5 milioane de credite la bănci. Motivul? Fie din graba de a respecta termenul impus de Guvern pentru a modifica vechile contracte, fie din neatenţie sau din cauza lipsei unui personal bine calificat, băncile oferă clienţilor acte adiţionale care prezintă o mulţime de lucruri neclare.

Printre exemple se numără precizarea unor tarife unice pentru servicii care nu sunt enumerate, precizarea unei dobânzi penalizatoare a cărei valoare nu este specificată şi greşeli de exprimare sau lipsa unor pagini.

Citeşte mai multe despre modificarea contractelor conform OUG 50/2010 pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici