Toyota anunţă noi rechemări. Sunt vizate peste 1,7 milioane de maşini

Toyota a anunţat miercuri că recheamă pentru verificări peste 1,7 milioane de automobile din întreaga lume. Grupul japonez a rechemat de la sfârşitul anului 2009 pentru verificări şi reparaţii aproape 16 milioane de maşini, campania afectând sever reputaţia constructorului japonez în privinţa calităţii şi siguranţei, în special în Statele Unite.

31 afișări
Imaginea articolului Toyota anunţă noi rechemări. Sunt vizate peste 1,7 milioane de maşini

Toyota anunţă noi rechemări. Sunt vizate peste 1,7 milioane de maşini (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dintre rechemările anunţate miercuri, 1,34 milioane de automobile, inclusiv 141.000 de modele Avensis, sunt suspectate de probleme la pompa de carburant. Astfel, aceasta devine cea mai mare rechemare derulată în ultimii şase ani de Toyota pentru un singur defect.

Campania prelungită de rechemări a început în Statele Unite de la probleme cu sistemul de frânare, care au cauzat mai multe decese.

Principalul rival japonez al companiei, Honda, a avut de câştigat în urma scandalului. Toyota a fost singurul constructor care a suferit scăderea volumului vânzărilor în Statele Unite anul trecut, iar acţiunile Honda se tranzacţionează la maxime multianuale.

Rechemările anunţate miercuri mai vizează 335.000 de autoturisme Lexus, dintre care 245.000 vândute în SUA, dar şi verificări mai reduse ca amploare pentru alte modele.

Toyota a vândut anul trecut 8,4 milioane de autovehicule, reuşind să rămână cel mai mare constructor auto din lume după vânzări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici