Toyota reduce din nou producţia la uzinele din SUA şi Canada

Toyota, cel mai mare constructor de autoturisme la nivel mondial, a anunţat noi reduceri ale producţiei la uzinele din SUA şi Canada, prin prelungirea perioadei de odihnă a angajaţilor cu până la zece zile, la începutul anului viitor, pentru a ajusta oferta la nivelul cererii.

16 afișări
Imaginea articolului Toyota reduce din nou producţia la uzinele din SUA şi Canada

Toyota reduce din nou producţia la uzinele din SUA şi Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În SUA, reducerile anunţate se referă la uzinele din statele Indiana şi Kentucky şi ar putea dura până la nouă zile. În Canada, liniile de producţie vor fi oprite timp de zece zile, potrivit unui purtător de cuvânt al Toyota.

O suspendare similară este programată pentru o fabrică de asamblat vehicule deţinută în parteneriat cu General Motors în California, SUA.

Reducerile de producţie se vor concretiza prin zile de odihnă suplimentare acordate la începutul anului 2009 şi se adaugă altora anunţate anterior pentru SUA şi Canada.

În luna noiembrie, constructorul auto japonez a anunţat că va prelungi perioada de vacanţă a angajaţilor din SUA şi Canada, în decembrie, cu două zile.

Toyota este afectată de consecinţele crizei financiare internaţionale, respectiv restricţionarea accesului la împrumuturi şi scăderea volumului cheltuielilor întreprinderilor sau persoanelor fizice.

Compania a luat, deja, o serie de măsuri pentru a evita acumularea de maşini nevândute pe stoc. Astfel, Toyota va concedia 3.000 din cei 6.000 de angajaţi sezonieri la fabricile sale din Japonia, până în martie 2009, şi va reduce cu 10% bonusurile acordate managerilor.

Citeşte şi:

Toyota şi alţi mari producători auto reduc producţia

Toyota Motor va concedia 3.000 de angajaţi sezonieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici