Toyota va rechema pentru reparaţii 1,3 milioane de maşini Corolla şi Matrix în SUA şi Canada

Constructorul auto nipon Toyota a anunţat că va rechema pentru reparaţii 1,3 milioane de maşini din modelele Corolla şi Matrix vândute în SUA şi Canada, din cauza unor sisteme de control al motorului defecte care pot face automobilul să se oprească.

16 afișări
Imaginea articolului Toyota va rechema pentru reparaţii 1,3 milioane de maşini Corolla şi Matrix în SUA şi Canada

Toyota va rechema pentru reparaţii 1,3 milioane de maşini Corolla şi Matrix în SUA şi Canada (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

General Motors a indicat, de asemenea, că vor fi rechemate în SUA şi Canada aproximativ 200.000 de automobile Pontiac Vibes, o maşină înrudită cu Toyota Matrix, din cauza aceloraşi probleme.

Toyota a anunţat că are cunoştinţă de patru cazuri neconfirmate de accidente, unul soldat cu răni minore, în SUA, care au legătură cu modulele de control al motorului de pe maşini construite între 2005 şi 2008. Grupul va înlocui aceste sisteme de control.

Constructorul auto va repara 1,13 milioane de autovehicule din SUA şi 200.300 din Canada.

Toyota a rechemat pentru reparaţii 11 milioane de automobile în ultimul an, în principal pentru a remedia o defecţiune la sistemul de acceleraţie, ceea ce a afectat reputaţia producătorului auto şi a atras atenţia autorităţilor de control în domeniu din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici