Traian Băsescu şi Emil Boc au discutat despre criza gazelor

România poate depăşi criza gazelor dacă temperatura exterioară nu coboară sub minus 15 grade Celsius sau dacă nu apar defecţiuni în sistem, a declarat premierul Emil Boc, confirmând că a discutat, miercuri, cu preşedintele Traian Băsescu despre problemele apărute în urma sistării importului de gaze.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu şi Emil Boc au discutat despre criza gazelor

Traian Băsescu şi Emil Boc au discutat despre criza gazelor - surse

Premierul a asigurat că, în prezent, situaţia este menţinută sub control.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că preşedintele Traian Băsescu a discutat, miercuri, cu premierul Emil Boc despre criza gazelor, într-o întâlnire desfăşurată la Palatul Cotroceni, imediat după întrevederea premierului cu ambasadorul Cehiei la Bucureşti.

Cehia deţine de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a UE.

Livrările de gaze ruseşti către România au fost sistate în totalitate miercuri, după ce furnizarea a fost întreruptă în jurul orei 09:00 şi la staţia de la Medieşul Aurit (judeţul Satul Mare). Marţi dimineaţă, fuseseră oprite livrările prin staţia Isaccea 2 (judeţul Tulcea). În ţară intrau zilnic 4,7 milioane metri cubi de gaze prin Isaccea şi 2,5 milioane metri cubi prin Medieşul Aurit.

Autorităţile au declarat, miercuri, situaţie de urgenţă, ceea ce dă posibilitatea negocierii directe pentru achiziţia de combustibili pentru siguranţa aprovizionării.

Consumul actual de gaze al României este de 59 milioane metri cubi pe zi, din care 33 milioane metri cubi de gaze pe zi este asigurată din producţia internă, iar 26 milioane metri cubi pe zi din depozite.

În lipsa gazelor din import, autorităţile au decis să suplimenteze producţia internă, cantităţile preluate din depozite şi trecerea CET-urilor pe combustibili alternativi.

Citeşte şi:

Situaţie de urgenţă în sistemul energetic

Livrările de gaze ruseşti spre România, sistate în totalitate

Vladimir Putin a discutat cu Traian Băsescu despre problema gazelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici