Transgaz şi Romgaz vor fi conduse de actualii directori ai Ţiriac Holdings şi E.ON Gaz Distribuţie

Directorul general al Ţiriac Holdings, Petru Văduva, ar putea fi numit luni în funcţia de director general al Trasngaz Mediaş, iar directorul E.ON Gay Distribuţie, Virgil Metea, va prelua conducerea producătorului de gaze Romgaz Mediaş, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

1014 afișări
Imaginea articolului Transgaz şi Romgaz vor fi conduse de actualii directori ai Ţiriac Holdings şi E.ON Gaz Distribuţie

Transgaz şi Romgaz vor fi conduse de actualii directori ai Ţiriac Holdings şi E.ON Gaz Distribuţie

Niţă a precizat că luni vor avea loc adunările generale ale acţionarilor la cele două companii, unde, cel mai probabil, vor fi numiţi cei doi manageri.

El a adăugat că la conducerea Nuclearelectrica va fi numit unul dintre membrii CA care a fost selectat săptămâna trecută.

La începutul lunii aprilie, CEO-ul Ţiriac Holdings, Petru Văduva, avocatul Radu Cernov şi un director din OPSPI, Mihaela Preda au fost aleşi în Consiliul de Administraţie a; companiei, de către Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

Virgil MEtea este director general al E.ON Gay Distribuţie din anul 2009, iar din 2007 până în 2009 a fost director general E.ON România.

În urmă cu o săptămână, Guvernul a prezentat public lista salariilor nete la nivel maxim, pentru luna martie, ale directorilor din companiile de stat din sectorul energetic, în care sunt indicate remuneraţii ce ajung până la 4.693 lei şi 18.000 lei.

Din listă reieşea că directorii din Romgaz sunt remuneraţi lunar cu sume care ajung până la 14.306 lei.

Tot atunci, premierul Victor Ponta a reluat ideea că directorii unor companii de stat, care câştigă salarii de circa 13.000-14.000 de lei, ar trebui impozitaţi suplimentar în condiţiile în care un medic rezident sau un profesor debutant sunt remuneraţi lunar cu doar 1.100 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici