Tranzacţia prin care Asashi preia operaţiunile SABMiller din ECE a avut o valoare de 7,3 mld.euro

Tranzacţia finalizată pe 31 martie prin care Asashi Breweries Europe a preluat operaţiunile SABMiller din România, Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria a avut o valoare totală de 7,3 miliarde de euro, informează casa de avocatură Suciu Popa.

178 afișări
Imaginea articolului Tranzacţia prin care Asashi preia operaţiunile SABMiller din ECE a avut o valoare de 7,3 mld.euro

Tranzacţia prin care Asashi preia operaţiunile SABMiller din ECE a avut o valoare de 7,3 mld.euro

Firma Suciu Popa a asistat SABMiller Limited la vânzarea operaţiunilor din Romania către Asahi Breweries Europe Ltd, filială a Asahi Group Holdings, companie cu sediul in Tokyo, Japonia, activă în industria berii, băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare.

Tranzacţia face parte din angajamentele asumate faţă de autorităţile din domeniul concurenţei de a renunta la operatiunile din Europa Centrală şi de Est, în urma fuziunii in valoare de peste 100 de miliarde de dolari dintre SABMiller şi Anheuser-Busch InBev, cei mai mari producatori de bere la nivel global.

Asistenţa juridică acordată de Suciu Popa a acoperit întregul spectru, de la un amplu proces de tip vendor due diligence până la efectuarea formalităţilor de finalizare a tranzactiei pentru România, fiind realizată de o echipă de opt avocaţi coordonaţi de Miruna Suciu, Managing Partner, alături de Cleopatra Leahu, Partner, precizează comunicatul.

Începând cu data de 1 aprilie 2017, noua companie va funcţiona sub numele de Asahi Breweries Europe Ltd (ABEL).

Asahi Group Holdings are operaţiuni în peste 100 de ţări din întreaga lume, în producţia de bere, a băuturilor alcoolice, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare. În industria berii, Asahi deţine un portofoliu diversificat, care include mărcile simbol Asahi Super Dry, Peroni şi Grolsch.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici