Tranzacţie cu peste 145 milioane de acţiuni Petrom la bursă, cea mai însemnată din ultimii trei ani

Miercuri, la ora 12:55, a fost realizată cea mai mare tranzacţie cu acţiuni OMV Petrom (SNP) din ultimii trei ani, cu 145,8 milioane de acţiuni, potrivit datelor de la BVB. Valoarea tranzacţiei se ridică la 63,4 milioane de lei.

686 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie cu peste 145 milioane de acţiuni Petrom la bursă, cea mai însemnată din ultimii trei ani

Tranzacţie cu peste 145 milioane de acţiuni Petrom la bursă, cea mai însemnată din ultimii trei ani

La aceasta se adaugă tranzacţii adiţionale ce ridică rulajul cu acţiunile emitentului la peste 160 de milioane de acţiuni, acesta reprezentând cel mai mare volum tranzacţionat pe SNP din octombrie 2004 încoace, când existau discuţii avansate cu privire la privatizarea Petrom.

Preţul la care a fost închisă tranzacţia este de 0,435 lei pe unitate, asemănător cu cel din şedinţa precedentă. Tranzacţia a fost realizată prin piaţa regular, nu prin piaţa tranzacţiilor speciale deal.

În primele nouă luni din an, Petrom a înregistrat un profit net de 785 milioane de lei, în scădere puternică cu 43% faţă de profitul net de 1,37 miliarde de lei în perioada similară a anului anterior, după ce la şase luni din 2019 avea un profit net uriaş de 2 miliarde de lei, în creştere cu 53% faţă de perioada similar din 2018.

Valoarea companiei la BVB se ridică la circa 24,5 miliarde de lei.

 

Taguri:
tranzactie,
bursa,
petrom

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici