Tranzacţie majoră în România. Acţionarii BT Leasing Transilvania IFN au aprobat fuziunea cu Ţiriac Leasing IFN

Acţionarii BT Leasing Transilvania IFN au aprobat fuziunea de principiu cu Ţiriac Leasing IFN SA, ca urmare a achiziţiei firmei de leasing de către Banca Transilvania în luna iunie, informează Ziarul Financiar.

349 afișări
Imaginea articolului Tranzacţie majoră în România. Acţionarii BT Leasing Transilvania IFN au aprobat fuziunea cu Ţiriac Leasing IFN

În prezent, ambele societăţi de leasing fac parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, fuziunea având ca obiectiv consolidarea acestui segment de business şi totodată creşterea lui, se arată într-un comunicat publicat la BVB.

Până la finalizarea fuziunii, cele două instituţii financiare nebancare vor avea în continuare activitate separată.

BT Leasing are ac­tive de 1,366 mld. lei. În 2018, BT Leasing a fu­zio­nat cu ERB Leasing, care a fost achi­zi­ţio­na­tă de grupul Banca Transilvania de la grecii de la Eurobank Group. Iar în 2021, o altă com­pa­­nie de profil a intrat în Grupul BT, Idea Lea­sing.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a semnat în ianuarie cu Grupul Ţiriac pentru preluarea companiei Ţiriac Leasing, cu active de 213 mil. euro (circa 1 mld. lei).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici