Treichl: Zona euro generează riscuri mai mari decât Europa de Est

Directorul general al grupului austriac Erste, Andreas Treichl, este mai îngrijorat de problemele din zona euro decât de situaţia din Europa de Est, potrivit unui interviu acordat cotidianului Kurier, preluat de Austrian Times.

20 afișări
Imaginea articolului Treichl: Zona euro generează riscuri mai mari decât Europa de Est

Treichl: Zona euro generează riscuri mai mari decât Europa de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel mai mare risc pentru noi, furnizorii de servicii financiare, este nesiguranţa privind îndatorarea din zona euro şi modul cum datoriile vor fi acoperite în următorii ani", a spus şeful Erste, grup care în România controlează BCR.

Grecia şi Irlanda au accesat programe de asistenţă financiară de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional din cauza crizei datoriilor care afectează zona euro. Unii analişti consideră că următoarele state pe această listă vor fi Portugalia şi Spania.

Impactul primei crize economice, care a lovit Europa de Est în urmă cu doi ani, a fost supraestimat, a afirmat Treichl.

"Nu cred că va exista un al doilea val al crizei în regiune", a adăugat directorul Erste.

Guvernele statelor din Europa de Est introduc măsuri dure de combatere a problemelor economice, mai devreme decât statele din Vest. Totodată, situaţia din Occident, unde se trăieşte pe cheltuiala generaţiilor următoare, este complet diferită de cea din Europa de Est, consideră el.

Erste controlează indirect grupul BCR, care include banca BCR, BCR Banca penrtu Locuinţe, BCR Administrare Fond de Pensii, BCR Leasing, BCR Asset Management, BCR Securities, Anglo Romanian Bank Limited şi BCR Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici