Tribunalul Bucureşti a admis ieşirea din insolvenţă a Blue Air

Tribunalul Bucureşti a admis recursul Blue Air şi a respins cererile de insolvenţă formulate de către Carpatair şi Service Excelence, a anunţat marţi operatorul aerian.

95 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Bucureşti a admis ieşirea din insolvenţă a Blue Air

Tribunalul Bucureşti a admis ieşirea din insolvenţă a Blue Air

"Insolvenţa a fost judecată ieri şi e o sentinţă definitivă", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Sheriff Ussama, directorul general al Blue Air.

El a adăugat că Blue Air "o duce mai bine acum" decât la sfârşitul anului trecut.

În octombrie anul trecut, Tribunalul Bucureşti admitea o cerere înaintată de Carpatair şi Service Excellence Solutions pentru intrarea în insolvenţă a Blue Air, decizie pe care compania a contestat-o pe motiv că nu are datorii către cele două firme.

Carpatair a depus la jumătatea lunii martie 2010, la Tribunalul Bucureşti, dosarul prin care cere insolvenţa Blue Air, în contul unei datorii în valoare de 30.000 de euro, ca urmare a închirierii unei aeronave SAAB 2000 către Blue Air, în luna septembrie 2009.

"La câteva zile după ce am depus dosarul de insolvenţă, Blue Air ne-a achitat datoria şi noi le-am dat hârtie că am primit banii. Dar după acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal să închidă dosarul. Diligenţele pentru închiderea dosarului erau treaba lor", declara în octombrie anul trecut Paula Ardelean, vicepreşedinte al Carpatair.

Blue Air a negat că ar avea datorii neachitate către cele două companii, iar directorul general, Sherif Ussama, declara că firma pe care o conduce îşi achită datoriile către stat şi furnizori, în pofida blocajelor financiare la nivel naţional şi chiar a procesului de restructurare a flotei pe care compania l-a finalizat recent.

Potrivit lui Ussama, Blue Air a înregistrat în urma insolvenţei pierderi de imagine care nu pot fi estimate.

"Cu toate acestea, clienţii Blue Air nu şi-au pierdut încrederea în companie. În ziua în care s-a anunţat intrarea în insolvenţă au fost cumpărate bilete pentru o ofertă specială a Blue Air în valoare de circa 700.000 euro", a precizat Ussama.

El a adăugat că Blue Air are datorii curente nesemnificative la companiile cu care lucrează.

"Avem peste 600 de servicii şi bunuri, aşa că e normal să avem şi întârzieri la plăţi. La rândul nostru, avem bani de recuperat din piaţă", a explicat Ussama.

Operatorul low-cost, deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, operează peste 50 de rute europene, în 14 state.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici