Trichet : Irlanda şi Grecia sunt solvabile

Ţările din zona euro care beneficiază de ajutor internaţional, respectiv Irlanda şi Grecia, sunt solvabile, a declarat, marţi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet.

21 afișări
Imaginea articolului Trichet : Irlanda şi Grecia sunt solvabile

Trichet : Irlanda şi Grecia sunt solvabile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cele două ţări sunt în situaţie de solvabilitate, dar trebuie să ia măsuri de ajustare", a afirmat Trichet în faţa Comitetului economic şi monetar al Parlamentului European.

El a adăugat că seriozitatea ajustărilor necesare nu trebuie neglijată şi a cerut observatorilor să ţină seama de ceea ce s-a făcut în Europa.

Trichet le-a spus totodată să ia în considerare că toate statele care folosesc moneda unică aplică măsuri de stabilizare bugetară, chiar dacă, cel puţin la nivelul consolidat al zonei euro, pornesc de la o bază mai bună decât alte economii avansate.

Spre exemplu, în 2010, deficitul bugetar consolidat al zonei euro este de 6,3% din PIB, cel al SUA de 11,3%, iar al Japoniei de 9,6%.

În 2011, deficitul zonei euro va fi de 4,5%, în Statele Unite de 8,9%, iar în Japonia de 8,9%, a adăugat şeful BCE.

Trichet a menţionat că economia europeană a surprins în mod constant cu o creştere economică peste aşteptări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici