Trichet: Pieţele financiare continuă să treacă printr-un proces de corecţie

Pieţele financiare continuă să treacă printr-un proces de corecţie, iar la nivelul Grupului celor şapte state puternic industrializate se menţine îngrijorarea privind instabilitatea excesivă a dolarului, a declarat, luni, preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet.

14 afișări
Imaginea articolului Trichet: Pieţele financiare continuă să treacă printr-un proces de corecţie

Trichet: Pieţele financiare continuă să treacă printr-un proces de corecţie (Imagine: Mediafax Foto)

"Observăm o corecţie continuă a pieţei, iar nivelul de volatilitate este ridicat", a spus Trichet, la reuniunea Grupului celor 30, organizaţie internaţională nonprofit înfiinţată în 1978, formată din reprezentanţi ai sectorului public şi privat, specializată în analiza problemelor economice şi financiare.

Trichet a reiterat o declaraţie a Grupului celor şapte naţiuni industrializate, conform căreia variaţiile mari ale dolarului faţă de euro reprezintă "un motiv de îngrijorare".

Preşedintele Rezervei Federale (Fed) din New York, Timothy Geithner, a declarat că Statele Unite trec printr-un "proces de ajustare dificil dar necesar", care are loc după o perioadă lungă de dezvoltare rapidă.

Geithner a spus că circumstanţele din fiecare ţară sunt diferite, dar că obiectivul comun este combaterea inflaţiei.

El a arătat că economia mondială este mai bine poziţionată şi are o capacitate mai mare de a face faţă încetinirii ritmului de dezvoltare, faţă de anii 1970, când a avut loc o creştere puternică a cotaţiei petrolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici