Tudor Şerban: Privatizările din domenii strategice ar trebui oprite

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Şerban a declarat, miercuri, că privatizarea unor companii din domenii strategice ar trebui oprită.

117 afișări
Imaginea articolului Tudor Şerban: Privatizările din domenii strategice ar trebui oprite

Tudor Şerban: Privatizările din domenii strategice ar trebui oprite (Imagine: George Călin/Mediafax Foto)

"Ar trebui să oprim privatizările din sectoare strategice, pentru că avem rezerve faţă de privatizarea SNP Petrom. Şi nu numai rezerve, chiar probleme", a spus Şerban, fără să dea detalii.

Pachetul majoritar de acţiuni al Petrom a fost preluat, în 2004, de grupul austriac OMV.

Secretarul de stat susţine că nu trebuie privatizate companii precum Transgaz, Romgaz şi Transelectrica, şi nici centralele de pe râurile amenajate hidroenergetic. Toate aceste unităţi sunt deţinute de Ministerul Economiei.

Termoelectrica poate fi vândută unui investitor privat, a mai spus Şerban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici