Turcia, gata să aprovizioneze Ucraina cu energie electrică folosind România

Ţara invadată are infrastructura electrică pusă la pământ de atacurile ruşilor, aşa că are nevoie de ajutor extern.

612 afișări
Imaginea articolului Turcia, gata să aprovizioneze Ucraina cu energie electrică folosind România

Turcia, gata să aprovizioneze Ucraina cu energie electrică folosind România

Potrivit informaţiilor agenţiei de ştiri turce Anadolu, care îl citează pe preşedintele companiei, Zeinep Harezi, Karpowership ar putea folosi fabricile sale din România şi Moldova, pentru a furniza energie electrică Ucrainei.

Situaţia distribuţiei de energie electrică în Ucraina este complicată de condiţiile meteorologice: în special în multe regiuni vestice, gerul, ploaia cu zăpadă şi rafale puternice de vânt provoacă formarea gheţii şi deteriorarea cablurilor electrice.

Operatorul Ukrenergo a comunicat acest lucru pe Twitter, explicând că există „o lipsă semnificativă de energie electrică în sistem şi întrerupe de curent de urgenţă în mai multe regiuni dimineaţa”. Cea mai dificilă situaţie rămâne în regiunile estice lovite cu focuri masive de artilerie de către ruşi, scrie Ukrenergo.

Totodată, preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), Miriana Spoliarich-Egger, a sosit astăzi în Ucraina pentru o vizită de patru zile, a anunţat pe Twitter. „Astăzi, voi întâlni oameni în Mikolaiv şi regiunea Herson care trec printr-o iarnă groaznică şi voi cunoaşte echipele CICR din ţară şi Crucea Roşie Ucraineană care lucrează pentru a ajuta populaţia”, a spus preşedintele Crucii Roşii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici