- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (22.11.2012, 15:59)
- Liviu Iancu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Turiştii români au renunţat la masa de prânz, iar cina o împart cu copiii
Mai mult de jumătate dintre turiştii români care merg în vacanţă în ţară au renunţat la masa de prânz, pentru a face economii, şi nu le mai comandă copiilor mâncare separat, împărţind-o pe a lor cu aceştia, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Bucătarilor din Turism.
448 afișări
Turiştii români au renunţat la masa de prânz, iar cina o împart cu copiii (Imagine: Mediafax foto)
"În ultima perioadă se cam sare peste prânz, atât în staţiunile montane, cât şi vara, la mare. Omul vine la hotel, are micul dejun inclus în preţ, iar la prânz nu mai merge la restaurant, ci îşi ia nişte chipsuri. Seara vine la restaurant şi comandă o bere şi un gratar", afirmă Ştefan Bercea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism - România (ANBCT).
El spune că spre deosebire de anii 2007-2008, când aproape toţi turiştii erau la prânz în restaurante, acum mai mult de jumătate au renunţat la acest obiecei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mâncare de acasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Primele probleme la cipul Neuralink: Ce s-a întâmplat în creierul primului om implantat, la doar o lună după ce a primit dispozitivul
-
Rezultatele noului front deschis de Rusia în Ucraina: avans de aproximativ 5 km în teritoriul ucrainean, cucerirea unor aşezări de graniţă
-
MAE: Vor fi 915 secţii de votare în străinătate pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie
-
Aurora boreală, vizibilă în mai multe zone ale României
În acelaşi timp, dacă în urmă cu câţiva ani turiştii le comandau copiilor mâncare separat, acum au mai rămas puţin care fac acest lucru. "Cei mai mulţi, acum, împart mâncarea cu copiii", a adăugat Bercea.
El dă ca exemplu hotelul şi restaurantul pe care le deţine la munte, unde până în 2008 mare parte a încasărilor proveneau de la restaurant, pentru că în afara clienţilor hotelului mai veneau la masă numeroşi alţi turişti. Acum, însă, cele mai multe încasări le aduce hotelul, iar o parte dintre turiştii cazaţi au renunţat să mai vină la masă, la restaurant.
Totodată, turiştii caută mâncarea mai ieftină şi renunţă de multe ori la desert. Dacă în urmă cu câţiva ani un turist plătea pentru o masă în staţiuni în medie peste 50-55 de lei, acum nota de plată a scăzut la 30-35 de lei.
Şi turiştii cu gusturi mai rafinate au mai renunţat la pretenţii.
"Turiştii care au fost des în străinătate şi aveau bani erau încântaţi, în urmă cu câţiva ani, dacă găseau în restaurante ficat de gâscă, piept de raţă, fructe de mare sau peşte de calitate. Acum caută în general bucătărie românească, pentru că este mai ieftină, iar cea mai mare pondere în mâncăruri o au puiul, porcul şi mămăliguţa cu brânză şi smântână", a arătat Bercea.
El a mai spus că deşi preţurile în restaurantele din staţiuni nu au crescut în ultimii doi ani, declinul consumului nu a reuşit să fie stopat.
Citește pe alephnews.ro: Administrația Biden va crește de 4 ori tariful pe EV-urile importate din China. China critică planurile SUA
Citește pe www.zf.ro: Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Schimbarea de sex a ajuns în România. Un programator din Cluj a cerut în instanță să devină „femeie”
Temerile occidentalilor se adeveresc: China îşi transformă în continuare supracapacitatea de producţie în exporturi, iar acestea cresc, în special cele ale industriilor high-tech, pe care ţara se bazează pentru a-şi revitaliza economia
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Se întoarce iarna în România! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi la limita înghețului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe