Turiştii români cheltuiesc mai mult în afară decât cheltuiesc turiştii străini în ţara noastră. ,,România nu este promovată la adevăratul nivel ca să poată să vină străinii”, spune vloggerul Florin Nino

  • BNR: După pandemie, în 2022, românii au cheltuit 6,5 miliarde de euro în vacanţele din străinătate_
  • Germanii au cheltuit 80 miliarde de euro, iar italienii 26 miliarde de euro, dar România nu se află printre destinaţiile lor preferate.
  • Prin călătoriile în străinătate, românii îşi cresc competenţele interculturale şi experimentează noi stiluri de viaţă şi culturi.
328 afișări
Imaginea articolului Turiştii români cheltuiesc mai mult în afară decât cheltuiesc turiştii străini în ţara noastră. ,,România nu este promovată la adevăratul nivel ca să poată să vină străinii”, spune vloggerul Florin Nino

Sursa - MEDIAFAX FOTO

Românii au o pasiune pentru călătorii şi nu se lasă descurajaţi de pandemie, restricţii sau preţuri. Anul trecut, turiştii români au cheltuit sume record pentru a-şi petrece vacanţele în alte ţări, atât în Europa, cât şi în destinaţii exotice, mai mult decât cheltuiesc străinii la noi în ţară.

Care sunt motivele care îi determină să plece departe de casă şi ce preferinţe au în materie de turism, dezvăluie vloggerul Florin Nino pentru ALEPH NEWS

,,În primul rând, pentru că afară chiar se face turism cu adevărat şi pentru că în afară ai parte de locuri pe care nu prea le vezi, de oameni care te primes cu căldură. Preţurile sunt mult mai mici în afară, mai ales aici în Grecia unde preţurile sunt mai mici decât pe litoralul românesc şi e normal ca oamenii să vină să-şi petreacă vacanţa aici decât în România. Iar legat de străinii care ar trebui să vină în România, România nu este promovată la adevăratul nivel ca să poată să vină străinii".

Germanii au cheltuit 80 miliarde de euro, iar italienii 26 miliarde de euro, dar România nu se află printre destinaţiile lor preferate. 

România a cheltuit 6,5 miliarde de euro potrivit ZF, citând datele de la BNR. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici