UBS ar putea reduce personalul cu încă 4.500 de angajaţi

Banca elveţiană UBS ar putea reduce personalul, în viitorul apropiat, cu încă 4.500 de locuri de muncă, care s-ar adăuga la cele 9.000 de concedieri deja anunţate, potrivit presei locale.

17 afișări
Imaginea articolului UBS ar putea reduce personalul cu încă 4.500 de angajaţi

UBS ar putea reduce personalul cu încă 4.500 de angajaţi

Informaţia a fost publicată, duminică, de ziarul elveţian săptămânal SonntagsZeitung, care nu îşi precizează sursele.

O altă publicaţie elveţiană, Sonntag, scrie, de asemenea fără a numi sursele informaţiilor, că UBS ar putea renunţa la 3.000-4.000 de posturi.

Banca a anunţat deja, oficial, că va concedia 9.000 de angajaţi, în principal din zona investment banking, pentru a reduce numărul total de salariaţi sub 80.000 de persoane.

UBS, una dintre cele mai puternice bănci la nivel global, a fost lovită sever de criza financiară, din cauza activelor cu grad ridicat de risc controlate pe piaţa americană.

Grupul a avut cele mai mari pierderi cauzate de devalorizarea activelor dintre băncile europene, iar conducerea instituţiei financiare a fost nevoită să accepte sprijin guvernamental pentru a depăşi criza.

În prezent, banca încearcă să-şi reconstruiască reputaţia şi brandul, după ce a pierdut încrederea investitorilor şi clienţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici