Ucraina, "constrânsă din punct de vedere tehnic" să sustragă din gazul rusesc

Ucraina este "constrânsă" să sustragă în continuare din gazul rusesc ce îi tranzitează teritoriul pentru a menţine presiunea în gazoductele de export către Europa, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Naftogaz, Valentin Zemlianski, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

13 afișări
Imaginea articolului Ucraina, "constrânsă din punct de vedere tehnic" să sustragă din gazul rusesc

Ucraina, "constrânsă din punct de vedere tehnic" să sustragă din gazul rusesc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem din punct de vedere tehnic constrânşi să prelevăm 21 de milioane de metri cubi pentru a asigura livrările către Europa", a precizat el pentru postul rus de radio RSN.

"Este foarte complicat, pentru moment, să luăm în considerare cumpărarea gazului pentru că tarifele acestui combustibil nu sunt cunoscute (...) Nu putem folosi gazul din rezervele din vestul ţării pentru a asigura funcţionarea întregului sistem", a adăugat el.

Premierul Iulia Timoşenko a declarat luni că Ucraina nu va utiliza în scopuri tehnice decât gazul rusesc, fără a sustrage pentru rezervele proprii, pentru a stabili tranzitul către Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici