Ucraina vrea să preia participaţia deţinută de România la combinatul Krivoi Rog

Ucraina este interesată să preia participaţia de 27% deţinută de România la combinatul Krivoi Rog, în cazul în care statul român îşi exprimă intenţia de a ieşi din proiect, a anunţat Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF).

45 afișări

La începutul acestei săptămâni, delegaţiile României şi Ucrainei au analizat, la Bucureşti, stadiul şi posibilităţile de soluţionare a problemelor legate de proiectul Krivoi Rog.

Partea română a solicitat Ucrainei un punct clar de vedere referitor la Krivoi Rog, în funcţie de care va fi stabilită viitoarea strategie.

Totodată, oficialii MEF au reiterat cererea adresată părţii ucrainiene de recunoaştere a cotei de participare şi a cheltuielilor efectuate de România.

"Delegaţia română a reiterat necesitatea recuperării integrale a cheltuielilor efectuate în cadrul Convenţiei privind construirea Krivoi Rog, conform evidenţelor bancare, şi a subliniat necesitatea recunoaşterii de către partea ucraineană a conturilor aflate în evidenţa Vneshekonom Bank (Moscova) şi solicitării transferării lor la Prominvest Bank (Kiev)", se arată în comunicatul MEF.

La rândul ei, partea ucraineană a anunţat că în cazul în care România îşi exprimă intenţia de a ieşi din proiect, Ucraina va prealua participarea statului român iar, în baza unei evaluări efectuate conform legislaţiei ucrainiene, de către o companie de evaluare recunoscută la nivel internaţional, se vor analiza modalităţile de compensare a cheltuielilor pentru partea română.

La finalul discuţiilor, oficialii celor două ţări au convenit să organizeze noi consultări pentru reglementarea situaţiei şi să informeze Guvernul român, respectiv cel ucrainean, asupra punctelor de vedere exprimate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici