Udrea anunţă că în februarie începe realizarea Registrului integrat de cadastru şi carte funciară

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, sâmbătă, la inaugurarea Centrului de conferinţe al notarilor, că la sfârşitul lunii februarie 2012 va începe realizarea proiectului Registrul integrat de cadastru şi carte funciară, în parteneriat public-privat.

837 afișări
Imaginea articolului Udrea anunţă că în februarie începe realizarea Registrului integrat de cadastru şi carte funciară

Udrea anunţă că în februarie începe realizarea Registrului integrat de cadastru şi carte funciară (Imagine: Silviu Matei/Mediafax foto)

"Am constatat că, din 2.500 de notari, majoritatea notarilor sunt femei şi este un motiv în plus să mă bucur să fiu în mijocul reprezentanţilor unei profesii în care femeile sunt majoritare. Da, sunt majoritare. Şi este o sală în care mă bucur să văd că sunt mai multe femei decât bărbaţi pentru că, de regulă, la astfel de evenimente întotdeauna bărbaţii sunt cei majoritari", a afirmat Elena Udrea.

Ea le-a vorbit notarilor, participanţi la lansarea centrului de conferinţe, despre faptul că Agenţia Naţională pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a fost trecută în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar la sfârşitul lunii februarie 2012 va începe proiectul Registrul integrat de cadastru şi carte funciară, în parteneriat public-privat.

"Având un proiect important la minister, şi anume realizarea, în următoarea perioadă, a cadastrului, a registrului informatic integrat de cadastru şi carte funciară, s-a luat decizia ca ANCPI să treacă în subordinea ministerului, iar acum pot să vă dau o veste bună: suntem la stadiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect şi credem că undeva la sfârşitul lunii februarie vom fi gata să demarăm procesul de parteneriat public-privat pentru realizarea lucrărilor de cadastru naţional", a menţionat Elena Udrea.

Ea a adăugat că, pentru 2012, în afară de sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară, care va fi introdus în parteneriat public-privat, va fi introdus şi "registrul general de intrare electronic la nivelul fiecărui birou notarial şi schimbul de date pe bază de semnătură electronică".

"Tot în 2012 vom lansa registrul electronic al limitelor unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi geoportalul Inspire al României care va permite accesarea tuturor informaţiilor geospaţiale ale României dintr-un punct unic", a mai susţinut Elena Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a inaugurat, sâmbătă, noul Centru de Conferinţe al Notariatului Român "Auditorium Pallady". La eveniment au participat şi miniştrii Elena Udrea şi Cătălin Predoiu.

În discursul său, Traian Băsescu a arătat că parteneriatul dintre notari şi instituţiile statului trebuie adâncit şi că nu este suficientă doar baza de date, trebuie automatizate toate prestaţiile.

"Ceea ce a anunţat ministrul Elena Udrea va deveni o realitate şi sper că România va avea un cadastru bine făcut în timp scurt. Păcat că am întârziat atât de mult", a adăugat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici