Udrea i-a propus lui Niki Lauda să opereze o cursă pe ruta Viena - Constanţa

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, i-a propus, marţi, omului de afaceri austriac Niki Lauda, a cărui companie aeriană a intrat în februarie pe piaţa românească, să opereze o cursă şi pe ruta Viena - Constanţa.

32 afișări
Imaginea articolului Udrea i-a propus lui Niki Lauda să opereze o cursă pe ruta Viena - Constanţa

Udrea i-a propus lui Niki Lauda să opereze o cursă pe ruta Viena - Constanţa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania respectivă, "Fly Niki", are şase curse low cost săptămânale pe relaţia Bucureşti - Viena.

Udrea s-a întâlnit marţi, la Bucureşti, cu Lauda, fost triplu campion mondial în Formula 1.

"Simpla prezenţă în Bucureşti a domnului Lauda este o ocazie de promovare pentru Bucureşti şi România. Sperăm ca această cursă (Viena-Bucureşti, n.r.) să fie doar începutul unei colaborări legată de posibilitatea ca şi Constanţa să fie operată de Fly Niki şi să aibă o legătură directă cu Viena", a spus Udrea.

Ea a adăugat că încearcă să atragă, prin Niki Lauda şi compania sa aeriană, turiştii de pe piaţa austriacă nu doar în Bucureşti, ci şi pe litoral sau în alte locuri din România.

"Mă bucur să fiu prezent la această discuţie. M-am oferit personal şi prin compania mea să facem reclamă pentru Bucureşti şi România în Viena şi Austria", a spus Lauda.

El a adăugat că cele şase curse săptămânale au un grad de ocupare "acceptabil" şi că va dura circa un an pentru a consolida ruta respectivă.

"Ne uităm şi spre alte destinaţii din România. Vom face reclamă în primul rând pentru Bucureşti, iar al doilea pas va fi litoralul şi Marea Neagră", a mai spus Lauda.

Operatorul Fly Niki este deţinut în proporţie de 50,1% de Niki Lauda şi 49,9% de compania aeriană germană Air Berlin.

Fly Niki, înfiinţată în 2003, a înregistrat în anul 2009 o cifră de afaceri de 275 de milioane de euro şi a transportat 2,6 milioane de pasageri.

Adreas Nikolaus "Niki" Lauda, născut în anul 1949, este un om de afaceri austriac şi fost pilot de Formula 1, campion mondial în anii 1975, 1977 şi 1984.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici