Udrea: Samsung este interesată de un parteneriat pentru construcţia sălii polivalente din Bucureşti

Compania sud-coreeană Samsung este interesată de finanţarea viitoarei săli polivalente din Bucureşti şi discută cu reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), a declarat marţi ministrul Elena Udrea, care vrea ca arena să fie operată de o firmă privată.

252 afișări
Imaginea articolului Udrea: Samsung este interesată de un parteneriat pentru construcţia sălii polivalente din Bucureşti

Udrea: Samsung este interesată de un parteneriat pentru construcţia sălii polivalente din Bucureşti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am alocat deja 50 de milioane de euro în următorii trei ani pentru a construi această sală din bugetul de stat. Pe de altă parte, am demarat un amplu proces de consultare cu potenţialii parteni privaţi care să investească în construirea acestui obiectiv, pentru că o astfel de sală polivalentă cum nu există în România, din păcate, trebuie operată ulterior", a spus Udrea.

Ea a adăgat că o eventuală operare de către stat a sălii polivalente ar fi ineficientă şi a dat ca exemplu Arena Naţională.

"Uitaţi ce dezastru este cu operarea stadionului naţional. Operarea trebuie să fie privată pentru a putea fi întreţinut, pentru a putea avea succes, şi atunci un obiectiv ca acesta trebuie gândit de la început după principiul operării de către o companie care să aibă ca activitate principală operarea de arene sportive", a afirmat ministrul.

Udrea a adăugat că MDRT caută şi un partener privat penu construcţia arenei, menţionând că sunt discuţii cu câteva companii mari pentru finanţarea proiectului, printre care şi Samsung.

"Discuţia s-a purtat şi în Coreea de Sud, când am fost acum o lună în vizită. Cei de la Samsung vor veni săptămăna viitoare aici şi vom încerca să vedem în ce măsură îi putem cointeresa în finanţarea construirii arenei sportive. Din momentul în care decidem că o construim prin parteneriat public-privat şi există minim un partener privat interesat, se derulează o procedură publică la care pot participa şi alţi parteneri privaţi interesaţi", a mai spus ministrul.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a întâlnit în luna octombrie în Coreea de Sud cu reprezentanţii companiei Samsung, cărora le-a propus să participe la licitaţia pentru realizarea Cadastrului General al României sau la proiecte precum Sala Polivalentă sau un eco-cartier în Ghencea.

Udrea a discutat cu vicepreşedintele Samsung despre posibilitatea colaborării între MDRT şi companie, sub forma parteneriatului public-privat.

Sala de sport multifuncţională care va fi construită în Bucureşti, pe locul patinoarului Flamaropol, va avea 16.000 de locuri şi va costa 260 de milioane de lei (aproximativ 60 de milioane de euro), potrivit unui proiect de hotărâre de guvern. Investiţia se va derula pe trei ani, începând cu 2011, şi va necesita o contribuţie financiară de la bugetul de stat de 13 milioane de lei în primul an, 130,2 milioane lei în cel de-al doilea şi 117,2 milioane lei în al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici