Udrea: Se discută introducerea unei taxe de solidaritate pentru salariile de la stat

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat marţi că există ideea unei taxe de solidaritate pentru veniturile bugetarilor care depăşesc un anumit cuantum.

42 afișări
Imaginea articolului Udrea: Se discută introducerea unei taxe de solidaritate pentru salariile de la stat

Udrea: Se discută introducerea unei taxe de solidaritate pentru salariile de la stat (Imagine: Mediafax Foto)

"Se discută introducerea unei taxe de solidaritate pentru salariile de la stat care depăşesc un anumit nivel", a spus Udrea.

Totodată, Udrea a afirmat că va reduce cheltuielile cu bunuri şi servicii ale instituţiei pe care o conduce cu circa 37% până la sfârşitul acestui an

Şi ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat marţi că angajaţii din companiile de stat ar trebui să accepte o reducere a salariilor, din solidaritate, şi apreciază că orice venit trebuit impozitat.

"Deşi nu am negociat cu FMI despre reducerile de salarii în companiile de stat, eu cred că ar trebui cu toţii să fim solidari şi să facem cu toţii un efort. Probabil, ministerul de Finanţe va găsi o soluţie", a declarat Videanu, marţi, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că va dona o parte din salariu, dacă în mod oficial se va pune problema aplicării unui principiu al solidarităţii, prin care angajaţii din companiile de stat să plătească o taxă de solidaritate.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat luni, după întâlnirea cu grupurile parlamentare care susţin Guvernul, că se ia în calcul ca angajaţii din companiile la care statul este acţionar majoritar, cu un anumit nivel de venit, să plătească o taxă de solidaritate.

"S-a discutat despre entităţile care sunt plătite din buget. În cazul acestor entităţi economice, eventual poate fi vorba despre o taxă de solidaritate, care oricum se va aplica tuturor celor cu venituri peste un anumit nivel", a spus Vlădescu, întrebat fiind dacă reducerile de salarii se vor aplica şi celor din companiile de stat.

Această taxă îi va viza, potrivit ministrului Fiinanţelor, pe toţi cei care au salarii peste un anumit nivel, care urmează să fie stabilit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici