Udrea vrea să vândă toate unităţile de cazare ale statului

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, într-un dialog cu cititorii ziarului Gândul, că a propus şi susţine ideea de a vinde toată infrastructura de turism aflată în proprietatea şi în administrarea statului către operatori de turism.

25 afișări
Imaginea articolului Udrea vrea să vândă toate unităţile de cazare ale statului

Udrea vrea să vândă toate unităţile de cazare ale statului (Imagine: Cătălin Cadan/Mediafax Foto)

"Propunerea pe care eu am avut-o şi pe care o susţin este aceea de a vinde toată infrastructura de turism aflată în proprietatea şi în administrarea statului către operatori de turism, nu către afacerişti imobiliari şi nu către prieteni", a spus Udrea.

Ea a adăugat că directorii hotelurilor de stat, chiar dacă sunt persoane competente, ştiu că dacă sunt numiţi cu mandat limitat merg acolo să-şi facă afacerile personale.

"Statul pierde întotdeauna din administrarea acestor obiective", a adăugat ea.

Udrea a mai spus că prin vânzarea activelor hoteliere, statul ar încasa nişte bani pe care poate să-i investească în drumuri şi în agrement, iar cei care devin proprietari vor administra mult mai bine decât statul hotelurile cumpărate.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului deţine acţiuni, în numele statului, la 23 de societăţi comerciale. Printre acestea se numără Predeal, unde ministerul deţine 90% din titluri, Litoral Constanţa (82,27%), Mamaia (96,57%), Neptun-Olimp (52,22%), Athenee Palace (33,98%) şi Lido (42,87%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici