UE plănuieşte noi reguli privind plăţile instant, o provocare pentru Visa şi Mastercard

Comisia Europeană (CE) intenţionează să impună noi reguli pentru a accelera adoptarea sistemului de plăţi instant lansat anul trecut de către Banca Centrală Europeană (BCE), relatează marţi site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

335 afișări
Imaginea articolului UE plănuieşte noi reguli privind plăţile instant, o provocare pentru Visa şi Mastercard

UE plănuieşte noi reguli privind plăţile instant, o provocare pentru Visa şi Mastercard

În plus, un oficial de top a declarat că aceasta este o provocare directă pentru firmele de carduri şi giganţii din tehnologie, cum ar fi PayPal.

Sistemul de compensare a plăţilor instant TARGET al BCE (TIPS) le va permite oamenilor şi companiilor din Europa să transfere euro în doar câteva secunde şi indiferent de orele de deschidere ale băncilor locale, respectiv din fiecare ţară a Uniunii Europene (UE).

Aceasta este percepută drept o provocare directă pentru companiile americane, cum ar fi PayPal, Google, Facebook şi Amazon, şi chinezii Alibaba şi Tencent, care în prezent domină aceste servicii în Europa.

Numai că băncile europene au fost lente în a adera la acest sistem, până acum, iar CE a început să studieze posibile măsuri pentru a facilita utilizarea acestui sistem.

„Analizăm dacă va fi nevoie de o reglementare mai puternică pentru a accelera acest proces”, a declarat vicepreşedintele CE responsabil cu serviciile financiare, Valdis Dombrovskis, la o conferinţă fintech la Bruxelles.

El a spus că sistemul BCE a avut potenţialul de a „modifica radical soluţiile de plată existente, inclusiv cardurile, cel puţin pentru plăţile în euro”.

În prezent, firmele americane Visa şi Mastercard domină piaţa europeană de plăţi cu cardurile.

„În câţiva ani, dorim ca Europa să stabilească noi standarde globale pentru tehnologia plăţilor”, a mai spus Dombrovskis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici