Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor şi a deviat de la traseu

Un Boeing 737-8 Max al compaaniei Air Canada, aflat în zbor între Arizona şi Montreal, cu trei membri ai echipajului la bord, a suferit o problemă la un motor care a determinat echipajul să devieze avionul către Tucson, Arizona, a declarat compania aeriană canadiană, citată de Reuters.

1279 afișări
Imaginea articolului Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor şi a deviat de la traseu

Un Boeing 737-8 MAX al Air Canada a avut o problemă la un motor

La scurt timp după decolare, piloţii au primit un semnal de la un motor şii au decis să îl oprească.

„Aeronava şi-a schimbat traseul apoi spre Tucson, unde a aterizat normal şi a rămas”, a precizat compania. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie.

Echipajul a primit un semnal de scădere a presiunii hidraulice la motorul din stânga şi a declarat o urgenţă PAN PAN (standard internaţional care indică o stare de urgenţă care nu pune în pericol imediat vieţi sau aparatul de zbor) înainte de a devia zborul, a raportat site-ul belgian Aviation24.be.

„Avioanele moderne sunt proiectate să funcţioneze cu un singur motor şi echipajele noastre se antrenează pentru astfel de operaţiuni”, a adăugat Air Canada.

Boeing-ul şi operatorii aerieni se pregătesc pentru un control sporit, în condiţiile în care avioanele MAX îşi reiau zborurile după o perioadă de 20 de luni în care au fost consemnate la sol. Experţii în securitate aviatică spun că astfel de erori sunt obişnuite şi de obicei trec neobservate.

MAX a fost oprit de la zbor în urma a două prăbuşiri legate în parte de software-ul defect, iar motoarele nu au fost implicate.

Statele Unite au ridicat luna trecută interzicerea de zbor pentru 737 MAX, Administraţia Federală a Aviaţiei anunţând detalii despre software-ul, sistemul şi actualizările de instruire pe care Boeing şi companiile aeriene trebuie să le efectueze înainte de a transporta pasageri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
boeing,
probleme,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici