Un castel aflat pe o insulă din Scoţia a fost scos la vânzare pentru 30.000 de lire sterline

Un castel din Arhipelagul Shetland este scos la vânzare pentru suma de 30.000 de lire sterline. Suma este modică, însă viitorul proprietar va fi nevoit să achite milioane de lire pentru reabilitarea clădirii.

1484 afișări
Imaginea articolului Un castel aflat pe o insulă din Scoţia a fost scos la vânzare pentru 30.000 de lire sterline

Sursa foto: Twitter

Castelul care costă mai puţin decât un apartament se numeşte Brough Lodge şi se află în Marea Nordului, pe insula Fetlar din Scoţia, potrivit BBC.

Proprietatea veche de 200 de ani are turnuri de apărare, o curte şi grădini împrejmuite cu ziduri. Castelul se află pe o insulă cu doar 61 de locuitori şi nu mai este locuit din anii 1980.

În urmă cu 25 de ani a fost înfiinţată o asociaţie care administrează complexul şi militează pentru conservarea castelului. Administratorii au propus amenajarea în interior a unui hotel cu 24 de dormitoare şi un restaurant.

Asociaţia a cheltuit deja aproximativ 500.000 de lire sterline pentru a schimba acoperişul şi estimează că pentru modernizarea întregului complex este nevoie de 12 milioane de lire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici