Un director executiv al Bank of China ar putea prelua un post în conducerea FMI

Un director executiv al Bank of China ar putea prelua un post de conducere la Fondul Monetar Internaţional (FMI), au declarat marţi pentru Reuters surse apropiate situaţiei, în contextul eforturilor Chinei de a-şi consolida influenţa în cadrul instituţiei financiare internaţionale.

28 afișări
Imaginea articolului Un director executiv al Bank of China ar putea prelua un post în conducerea FMI

Un director executiv al Bank of China ar putea prelua un post în conducerea FMI (Imagine: Mediafax Foto)

Vicepreşedintele executiv al Bank of China, Zhu Min, fost economist la Banca Mondială, ar putea trece mai întâi printr-o funcţie la banca centrală chineză, înainte de a-şi asuma rolul din conducerea FMI, au arătat sursele citate.

Atât China, cât şi alte mari puteri economice emergente, precum India şi Brazilia, doresc să poată influenţa în mai mare măsuri decât în prezent deciziile din conducerea FMI, în timp ce instituţia financiară are nevoie şi de sprijinul Beijingului pentru a implementa programele ambiţioase de refromă globală, în contextul crizei, transmite Reuters.

"China are nevoie de un set de reglementări globale favorabile, care să-i susţină creşterea economică şi reformele pieţei de capital. Experienţa internaţională a lui Zhu, precum şi trecutul său îl fac o alegere bună pentru postul de la FMI", a comentat un analist chinez, adăugând că plecarea lui Zhu Min nu ar avea un impact negativ semnificativ la Bank of China.

Reprezentanţii instituţiei de credit au refuzat să comenteze informaţiile.

Zhu Min a făcut masteratul la Universitatea Princeton şi are un doctorat în economie de la Universitatea John Hopkins. El s-a alăturat Bank of China în 1996 pentru a ajuta banca să deruleze mai multe oferte publice iniţiale la bursele din Shanghai şi Hong Kong.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici