Un hacker a furat datele a 77 milioane de utilizatori ai Sony PlayStation

Sony a avertizat 77 de milioane de utilizatori ai serviciilor online PlayStation Network şi Qriocity că este posibil ca datele privind cardurile de credit, adresele şi alte informaţii personale să fi fost furate de un hacker, transmite Bloomberg.

93 afișări
Imaginea articolului Un hacker a furat datele a 77 milioane de utilizatori ai Sony PlayStation

Un hacker a furat datele a 77 milioane de utilizatori ai Sony PlayStation (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunile Sony au încheiat tranzacţiile de miercuri de la Tokyo în scădere cu 2%, pe o piaţă în creştere cu 1,4%.

"În prezent nu există dovezi că datele referitoare la cardurile de credit au fost furate, dar nu putem exclude posibilitatea", a declarat Patrick Seybold, purtător de cuvânt al companiei.

Hackerul a obţinut numele utilizatorilor, adresele de e-mail, datele de naştere, datele de conectare şi istoricul achiziţiilor efectuate prin serviciile online ale Sony, a arătat Seybold.

Scandalul ar putea afecta reputaţia Sony, în condiţiile în care compania a anunţat abia după o săptămână că platforma PlayStation Network a fost închisă din cauza "unei accesării neautorizate", în perioada 15-19 aprilie, a comentat Financial Times.

Comunicarea defectuasă a transformat problemele de natură tehnică de la alte companii japoneze importante într-un adevărat coşmar. Aşa s-a întâmplat în cazul grupului Toyota, care a fost criticat puternic în urmă cu un an pentru că a dezvăluit cu întârziere problemele care au dus la rechemarea mai multor milioane de maşini, din cauza riscului de blocare a pedalei de acceleraţie.

Furtul de date de la Sony pune în pericol strategia de viitor a companiei.

Serviciile online precum PlayStation ocupă un loc tot mai important în strategia grupului, care trece printr-un proces dificil de restructurare şi mizează pe combinarea produselor hardware şi de entertainment pentru a concura mai eficient companii rivale din Coreea de Sud dar şi Apple.

PlayStation Network este folosită pentru descărcarea de software şi jocuri multiplayer.

La sfârşitul lui martie, un alt atac de acest tip a avut loc la platforma Epsilon Data Management operată de Alliance Data System, care a dus la furtul datelor clienţilor unor bănci precum Citigroup şi JP Morgan Chase, dar şi ai retailerilor Best Buy şi Walgreen.

Sony a raportat atacul hackerului la biroul FMI din San Diego specializat în criminalitate cibernetică, a relatat New York Times.

Compania a închis PlayStation Network şi Qriocity pe 20 aprilie, ambele servicii urmând să fie reluate în decurs de o săptămână.

Sony recomandă clienţilor să îşi schimbe parolele şi ID-urile, la toate serviciile online la care le folosesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici