Un investitor din Orientul Mijlociu ar putea cumpăra o participaţie de 7% la MOL

Acţiunile MOL au urcat cu 9% în prima parte a şedinţei de miercuri a bursei de la Budapesta, după apariţia unor zvonuri legate de intenţia unui investitor din Orientul Mijlociu de a prelua 7% din capitalul grupului ungar de petrol şi gaze, prezent şi în România.

14 afișări
Imaginea articolului Un investitor din Orientul Mijlociu ar putea cumpăra o participaţie de 7% la MOL

Un investitor din Orientul Mijlociu ar putea cumpăra o participaţie de 7% la MOL (Imagine: Mediafax Foto)

"Preţul acţiunii creşte datorită zvonurilor că un investitor din Orientul Mijlociu vrea să cumpere un pachet de 7% prin «book building»", a declarat un trader de pe piaţa de la Budapesta.

Procedura de book building reprezintă generarea unui registru de cereri din partea mai multor investitori, cu scopul de a determina un preţ realist de achiziţie.

"Aparent, ING Bank se ocupă de book building", a adăugat traderul.

Reprezentanţii MOL au refuzat să comenteze informaţiile.

Compania ungară operează în România o reţea de 131 de benzinării. Principalii concurenţii ai MOL pe piaţa românească de distribuţie a carburanţilor sunt Petrom, Rompetrol şi LukOil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici