Un lanţ românesc de magazine vrea să se extindă peste graniţe. Zona Schenghen, principala problemă pentru companiile româneşti

Altex, liderul pieţei lo­cale de electro-IT, un business controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, se pregăteş­te să facă primii paşi în afara ţării, însă acest lucru se va petrece abia după ade­rarea României la zona Schenghen, eveniment despre care antreprenorul spune că ar putea avea loc în 2024.

3089 afișări
Imaginea articolului Un lanţ românesc de magazine vrea să se extindă peste graniţe. Zona Schenghen, principala problemă pentru companiile româneşti

Un lanţ românesc de magazine vrea să se extindă peste graniţe. Zona Schenghen, principala problemă pentru companiile româneşti

„Expansiunea peste graniţe se află printre planurile de viitor ale Altex. Un aspect important pentru a face acest pas este cel macroeconomic – astăzi, expansiunea Altex şi a altor companii româneşti este îngreunată de faptul că ţara noastră nu este încă parte a zonei Schenghen. Intrarea în spa­ţiul intracomunitar ar reprezenta triggerul care ar declanşa expansiunea Altex. Ne aşteptăm ca aderarea să se petreacă în 2024. Totuşi, dezvoltarea României trebuie să aibă la bază un consens al clasei politice, asupra unui program coerent, pe termen lung, ca de exemplu 20 de ani“, spune el.

Dan Ostahie este unul dintre cei mai puternici antreprenori locali, fiind proprietarul mai multor busi­nessuri româneşti. Cel mai important prin prisma dimensiunii sale este Altex, liderul pieţei locale de electro-IT, companie care a încheiat anul 2020 cu afaceri de peste 5 mld. lei (peste 1 mld. euro) după o creştere de 24%, de două ori mai rapidă decât cea a pieţei de profil în ansamblul său. Anul trecut, din nou, afacerile au cres­cut cu 20%, conform datelor co­mu­nicate anterior de Dan Ostahie.

Retailerul electro-IT a încheiat 2021 cu afaceri cu 20% mai mari ca în anul anterior, conform datelor comunicate de oficialii companiei recent, ceea ce înseamnă că businessul a urcat spre 6 mld. lei (1,2 mld. euro), potrivit calculelor ZF.

Reţeaua Altex numără peste 125 de magazine, cele mai multe sub brandul Altex, dar şi Media Galaxy.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici