Un mare producător de electrocasnice cumpără o fabrică din România care producea componente pentru Samsung

Grupul italian De’Longhi a cumpărat în Mădăraş, judeţul Bihor, o hală de 25.000 de metri pătraţi şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt Ro, o afacere antreprenorială din Ungaria. În fabrică vor lucra peste 500 de persoane.

2868 afișări
Imaginea articolului Un mare producător de electrocasnice cumpără o fabrică din România care producea componente pentru Samsung

Un mare producător de electrocasnice cumpără o fabrică românească care producea componente pentru Samsung

Grupul italian De’Longhi a cumpărat o hală de 25.000 de metri pătraţi şi o serie de echipamente de la Jasz Plaszt Ro, o afacere antre­pre­norială din Ungaria.

Fabrica, aflată în localitatea Mădăraş din judeţul Bihor, producea componente pentru Samsung şi începe în acest an producţia de componente şi electrocasnice mici.

Până în decembrie, compania maghiară pro­du­cea subansambluri şi mase plastice pentru Samsung. Firma Jasz Plaszt Ro a avut în 2018 afa­ceri de 55 de milioane de lei, în scădere cu 14% faţă de 2017. Busi­nes­sul a scăzut şi odată cu el şi numărul de sala­riaţi, care a ajuns la puţin sub 250.

În această nouă fabrică, De’Longhi va angaja în total peste 500 de persoane.

O parte dintre salariaţi va fi preluată din­tre cei care lucrau deja în fabrică, iar ceilalţi vor fi recrutaţi.

Grupul italian mai are în România facilităţi de pro­duc­ţie la Jucu, în judeţul Cluj, unde realizează espressoare şi blen­dere şi unde are peste 2.000 de angajaţi.

De’Longhi, care a început producţia pe plan local în 2013, a ajuns la afaceri de 1,2 mld. lei în 2018 după o creştere de circa 30%, în linie cu avansul din ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
de’longhi,
fabrică,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici