Un nou gigant auto anunţă că va renunţa la motoarele diesel în Europa

Îndepărtarea Europei de motoarele diesel prinde viteză. Compania Volvo Cars a anunţat că următorul model de sedan – S60 – pe care îl lansează nu va fi produs şi în variantă diesel ci doar în variantă electrică, potrivit Bloomberg.

45916 afișări
Imaginea articolului Un nou gigant auto anunţă că va renunţa la motoarele diesel în Europa

Noul model de sedan S60 va fi lansat în următoarele săptămâni şi va fi primul model al Volvo fără opţiunea de diesel, a transmis compania din Gothenburg, Suedia.

În timp ce Toyota Motor şi Nissan Motor au decis să renunţe la motoarele diesel în contextul unei cereri scăzute, motoarele diesel au reprezentat 70% din businessul Volvo în Europa anul trecut. Pentru Toyota, a reprezentat doar 10%.

„Viitorul nostru este electric şi nu vom continua să dezvoltăm o nouă generaţie de motoare diesel”, a transmis Hakan Samuelsson, CEO al Volvo. „Vom înlocui maşinile care au doar motor pe combustie internă cu versiuni hybrid pe bază de petrol ca o opţiune de tranziţie în drumul spre electrificare totală”.

Cererea pentru motoare diesel a scăzut de când compania Volkswagen a fost implicate în scandalul emisiilor care a devenit public în septembrie 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici