Un român a devenit şeful unui gigant bancar american în Rusia

Marius Dorner a fost numit director divizie companii multinaţionale pentru gigantul bancar american Citi în Rusia şi regiunea Rusia, Ucraina şi Kazahstan, informează Ziarul Financiar.

927 afișări
Imaginea articolului Un român a devenit şeful unui gigant bancar american în Rusia

Un român devine şef al gigantului bancar american Citi în Rusia

Marius Dorner devine director divizie companii multinaţionale (global subsidiaries group head) al Citi pentru clusterul Rusia, Ucraina şi Kazahstan (RUK) şi director divizie companii multinaţionale pentru Citi în Rusia începând cu 1 noiembrie 2021, sub rezerva obţinerii aprobărilor de reglementare necesare.

În prezent, el este şef global subsidiaries group Citi pentru Africa de Sud, funcţie pe care a preluat-o din octombrie 2017, după ce anterior a fost şef corporate banking (Corporate Banking Head) la Citi pentru România.

Marius Dorner are peste 20 de ani de experienţă bancară în corporate finance şi corporate banking. A absolvit Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, România, cu licenţa în bănci şi finanţe.

Din noua poziţie, Marius Dorner va sta la Moscova şi îşi va asuma responsabilitatea de conducere pentru stabilirea şi executarea strategiei Citi pentru a fi banca lider pentru multinaţionalele din Clusterul RUK, oferind excelenţă clienţilor, dezvoltând cele mai bune talente, stimulând creşterea veniturilor în timp ce generează rentabilităţi mari şi asigură un cadru puternic de risc şi control, totul în strânsă cooperare cu partenerii, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici